Njunis, sørtopp 1637 moh

Del denne artikkelen på sosiale medier:
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Sørtoppen til Njunis er en topp det er vanskelig å komme unna om en planlegger et besøk til den 1717 meter høye hovedtoppen til Njunis. Jeg besøkte sørtoppen første gang den 10. september 2010. Planen var selvsagt et besøk oppe på den høyeste toppen, hvor Forsvarets gigantiske radar står plassert. Men siden turen var lang, siden jeg hadde tatt med litt for lite mat, og siden jeg var veldig fersk i tursammenheng den gang, lyktes jeg ikke i å nå målsetningen min denne gangen.

Mitt neste besøk på sørtoppen skulle vise seg å bli den 2. august, året etter. Og denne gangen lyktes jeg i å bestige hovedtoppen til Njunis. Jeg vil anta at der neppe fins noen som “bare” ønsker å komme seg opp på sørtoppen, så dette er rett og slett en “bonustopp”, på veien til den høyeste av Njunis-toppene.

Turbeskrivelse fra turen min innom sørtoppen til Njunis, kan du lese her.

 

 

Del denne artikkelen på sosiale medier:
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone