Ånefinntinden 1089 moh

Del denne artikkelen på sosiale medier:
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Helt sørvest i Salangen kommune, like inntil de to fjordene Salangen og Lavangen, reiser flotte Ånefinntinden seg nesten 1100 meter opp av Reite og Lavangsfjorden. Mens Ånefinntindens punkt 1084 like nordøst for høyeste punkt ser rimelig heftig ut og rimelig sikkert er ganske vriden å bestige, er derimot høyeste punkt en overkommelig sak å komme opp på. Mange besøk har toppen derimot ganske sikkert ikke, da folk antageligvis er mere enn godt fornøyde om de når toppen av Reitetindans punkt 1077. Denne toppen ligger omlag en halv kilometer lengre sørvest på den lange fjellryggen som strekker seg knappe tre kilometer fra Ånefinntinden i vest, til Skavnesskardet i øst. Å vandre langs denne fjellryggen er vel noe av det herligste jeg noen gang har gjort, og det en her kan få oppleve er vel knapt mulig å oppleve så mange andre steder i Sør-Troms. Her går det tusen meter og vel så det, rett ned i Lavangsfjorden. Om en starter turen fra Håkavik i Salangen, kan en følge merket rute opp til Reitetindans punkt 1077. Herfra kan en gå langs ryggen begge veier, og enkelt få kjenne på blodfersk adrenalin som pumper i kroppen.

Jeg var så heldig å få bli med Kent-Hugo Norheim på tur i dette området, intet mindre enn to ganger. Sammen besøkte vi de fem toppene han hadde på listen sin rundt Elveskardtindan i Salangen, og på denne turen var vi i tillegg til Ånefinntinden også innom Reitetinden (1260 moh), samt Reitetindans sørøstre topp (1038 moh).

Tidligere denne sommeren besøkte vi de to toppene Høgfjellet og Elveskardtindans nordøstre topp, med samme utgangspunkt og startsted. Turen til Ånefinntinden, med naboer, ble gått den 2. august 2013. Fyldig turbeskrivelse fra turen, kan du lese her.

 

 

Del denne artikkelen på sosiale medier:
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email