Kistefjellet 1003 moh

Del denne artikkelen på sosiale medier:
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Kistefjellet er en topp beliggende i Lenvik kommune, og er et velkjent fjell for de fleste fra området omkring. Dette skyldes blant annet den gamle, enorme TV-masten, som står på toppen av fjellet. Den 78  meter høye masten er godt synlig fra området rundt, men er iallefall i mine øyner, med på å sette en aldri så liten demper på opplevelsen av å stå på toppen av dette fjellet. Utsikten fra toppen er nok meget bra, men dette fikk ikke jeg oppleve da jeg tok turen hit i tett tåke, en iskald dag i august. Her er turbeskrivelsen fra turen min til Kistefjellet.

Jeg besøkte Kistefjellet på min fødselsdag, 12. august 2011, i dårlig vær og lavt skydekke. Dette sørget for at utsikten ble minimal fra toppen. Med sin plassering ved Gisundet og med vakre Solbergfjorden i sørvest, er nok helt sikkert utsikten herfra fin på dager med godt vær. I tillegg var det en sur vind på toppen, og jeg fikk sågar oppleve sludd under min tur denne augustdagen.

Til toppen av Kistefjellet går det god kjørevei, grunnet masten som står her oppe. Langs veien er det merket med skiltstolper, antageligvis for at teknikere skulle kunne ta seg opp også vinterstid.

Startstedet jeg valgte da jeg besøkte Kistefjellet, var ved Sandviklia alpinanlegg som ligger mellom Sandvika og Skogen, et par kilometer før en kommer til Finnsnes. Jeg fulgte slalombakken opp før jeg dreide i østlig retning, hvor jeg etterhvert kom inn på veien. Småjogget deler av turen og tok denne toppturen mere som en treningstur. Fulgte veien videre og til topps.

Totalt er denne turen med start fra alpinanlegget, på omlag 16 kilometer, og i godt tempo brukte jeg 2 timer totalt på turen min til Kistefjellet.

 

Kistefjell01

På vei i retning øst, etter å ha fulgt slalombakken opp gjennom skogen.

Kistefjell02

På vei mot veien som går opp til Kistefjellet.

Kistefjell03

Kistefjell04

Fulgte veien videre opp.

Kistefjell05

Kistefjell06

Denne dagen var det tåken som regjerte..

Kistefjell07

Kistefjell08

Den 76 meter høye TV-masten på toppen.

Kistefjell09

Surt og kaldt på toppen.

Kistefjell10

Kistefjell11

Kistefjell12

Begrenset med utsikt denne dagen..

Kistefjell13

På tur ned slalombakken på retur.

Kistefjell14

Finnfjorden.

Kistefjell15

Ruten jeg gikk. Den blå ruten er veien en kan følge fra start, om en ønsker å gå hele turen langs vei.

Kistefjell16

Startsted og topp merket med rødt.

Del denne artikkelen på sosiale medier:
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email