Til topps i nord er en hjemmeside som omhandler toppturer i nord. Idèen om siden fikk jeg vel kanskje tilbake i 2013, eller der omkring.
Etter først å ha laget meg egen hjemmeside med annet navn og layout tidligere dette året, vokste etterhvert ønsket om å få lage et bedre nettsted enn det jeg den gang hadde. Med store plassbegrensninger og generelt bare et middelmådig utseende på min forrige side, så Til topps i nord først dagens lys i januar 2014.

Jeg hadde ved opprettelsen av nye Til topps i nord allerede mye tekst ferdig skrevet og en god del turbeskrivelser liggende klare.
Likevel har prosessen med å få ferdigstilt denne siden vært lang og svært tidkrevende. Med meg på ferden, fra å ha skaffet eget domene og med bare wordpress installert, og til i dag og sluttproduktet som nå sees her inne på Til topps i nord, har jeg vært så heldig å ha Steve Nilsen med meg på laget.

Han skal ha mye av æren for at Til topps i nord fremstår slik det gjør på nett i dag, ettersom han har hjulpet meg utrolig masse med oppsett, layout og alt det tekniske ved nettsiden. Alt innhold, all tekst og alle bilder, alle turbeskrivelser, samt alt arbeid med inntegning av kart osv., står derimot jeg selv bak. Antall timer som har gått med til arbeid med å få denne siden opp å gå og fremstå slik som den gjør i dag, har jeg ikke helt oversikt over, men at det er et betydelig antall med timer kan jeg i allefall bekrefte…

Om det har vært verdt det? Både ja og nei. Eller jo. Svaret er ja. For å si det sånn så er vi nå inne i kjernen av det hele.. For nå kommer vi til selve spørsmålet, hvorfor Til topps i nord? Hvorfor drifte dette nettstedet? Hvorfor dele turene en går, og bilder fra toppene jeg besøker? Jo fordi, for meg har det å få lov å dele mine opplevelser fra turene jeg går, betydd masse. Å få dele et bilde fra en hvilken som helst topp, et bilde av vakker natur, av en sol som går ned i vest, av en hvitkledd topp med nysatte spor ned siden, det har gitt meg utrolig masse.

Tanken på at en kanskje kan inspirere en annen til å komme seg ut på tur, besøke en topp, eller utfordre seg selv til en lengre tur eller til å avlegge en høyere tind et besøk, den har drevet meg frem. Tanken på at jeg kanskje med bare et flott bilde kan greie å glede et annet menneske, turglad eller ei, har vært en fin tanke. At en kanskje kan motivere andre til å komme seg ut på tur, og aller helst til topps, er noe som gleder meg. For selv har jeg i allefall latt meg både inspirere, motivere, latt meg begeistre og latt meg imponere, av andre turgåere med samme interesse.

Det finnes andre nettsider som beskriver mye det av det samme som Til topps i nord, og mange flere turer også. Det finnes mange flotte turbøker, rikt illustrert og fantastisk skrevet, som også omhandler det samme, og mye av de samme turene som jeg beskriver. Med Til topps i nord og innholdet på siden, har det aldri vært noe mål å konkurrere med disse. Kanskje kan det være et supplement i beste fall? I stedet har hensikten bare vært å dele opplevelser. Egne gode minner og opplevelser. I tillegg til å ha egne turer og bilder samlet et sted.

Med Til topps i nord ønsker jeg i tillegg å nå ut til de som kanskje ikke har så masse erfaring fra turer i fjellet, men som gjerne ønsker å ta turen. Kanskje kan noen av turbeskrivelsene her inne være med på å sørge for at noen tar turen de ellers ikke ville tatt, sånn uten videre?
Uansett topp, stor eller liten. Uansett tur, kort eller lang. Det handler ikke om det i det hele tatt. Det handler om å gjøre det som gjør en lykkelig. Det handler om å komme seg ut. Ut på tur. Bort fra hverdagens mas og kjas. Om å få oppleve frihetsfølelse og mestring. Det handler om påfyll av indre ro og harmoni. Det handler om en stille stund. Eller om verdens trivligste stund sammen med andre ute i naturen. Ingenting slår det. Du som allerede går turer og toppturer, du vet dette. Du som aldri har prøvd, hva med å gi det en sjanse? Du vil neppe bli skuffet..

Da gjenstår det bare å takke for at du besøker Til topps i nord. Og til slutt ønske riktig god tur!