Litlehornet 498 moh

Del denne artikkelen på sosiale medier:
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Litlehornet er en liten topp beliggende på Aunfjellet, like nordvest for Harstad. Toppen er i likhet med Keipen, som befinner seg på andre siden av veien, et enkelt og greit turmål som en nesten kan rekke å gå i lunsjpausen, om en rasker litt på. Her er turbeskrivelsen fra turen min til Litlehornet.

Startstedet jeg valgte under mitt besøk på Litlehornet befinner seg omlag 800 meter nedenfor parkeringsplassen en parkerer på, om en avlegger naboen Keipen et besøk.

Fra start fulgte jeg den lille dalen like ovenfor Småvatnan, sørvest for toppen. Her så jeg skispor etter noen tidligere besøkende, og denne ruten opp er nok kanskje den enkleste og korteste av alle. Sommerstid går der sti opp, da med start litt lengre opp på Aunfjellet.

For det meste hadde jeg hard skare på vei opp, noe som sørget for at fotturen opp gikk som en lek. Før jeg visste ordet av det kunne jeg nyte storslagen utsikt i alle retninger fra toppen, og la jaunar-sola skinne på mitt bleke ansikt. Herfra ser en både Møysalen og Stetind, bare for å ha det nevnt. Alt i alt byr toppen på imponerende flott utsikt, høyden tatt i betraktning.

Med knappe 250 høydemeter og en turlengde på bare halvannen kilometer, er turen til Litlehornet sannsynligvis den korteste og raskeste turen opp på 500 over havet, undertegnede noen gang har gjort. I effektiv tid ble turen opp og ned gjennomført på omlag 30 minutter, uten at jeg på noe slags vis forsøkte meg på noe rekord-tempo. Turen ble gått den 20. januar 2015. Siden den gang har jeg også tatt turen opp et par ganger senere.

litlehornet-1052

Toppen sett fra veien der hvor en parkerer om en avlegger Keipen et besøk.

litlehornet-1053

Parkerte bilen i en lomme langs veien, like ovenfor Småvatnan.

litlehornet-1054

På tur opp fulgte jeg bekkedalen som sees bak i bildet.

litlehornet-1055

litlehornet-1058

litlehornet-1059

litlehornet-1061

Toppen av Litlehornet.

litlehornet-1062

Januar-sola viser seg frem.

litlehornet-1063

litlehornet-1067

På toppen etter tidenes korteste “topptur”.

litlehornet-1068

litlehornet-1071

Kjente og kjære Grytøy-topper studeres enda en gang..

litlehornet-1073

Utsikt mot sør.

litlehornet-1079

litlehornet-1080

Toppsundet med utsikt i retning nordvest.

litlehornet-1084

Utsikt mot Andørja i øst.

litlehornet-1086

På retur.

litlehornet-1088

litlehornet-1091

litlehornet-2001

Ruten jeg gikk.

litlehornet-2002

Startsted og topp merket med rødt.

 

Del denne artikkelen på sosiale medier:
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email