Massiv SV av Kvernskardvatnet 1033 moh

Del denne artikkelen på sosiale medier:
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Den lite kjente toppen sørvest for Kvernskardvatnet, er en liten og anonym topp beliggende i Bardu kommune. På østsiden av Salangsdalen, ikke særlig langt fra giganten Snøhetta, finner en dette navnløse massivet som neppe kan ha hatt mange besøkende tidligere. I jakten min på en snill tur som jeg kunne gå alene og som ikke lå en hel dags kjøring unna, fant jeg denne toppen etter en liten titt på listene til Kent-Hugo Norheim. (www.kugo.no) Det ble kanskje ikke den vakreste turen jeg har gått, men en tur og en ny topp over tusen meter fikk jeg meg, og det var i grunn tilfredsstillende nok denne dagen. Her er turbeskrivelsen fra denne navnløse toppen som neppe har slitasje på underlaget etter ivrige besøkende..

Startstedet jeg valgte under min tur til denne navnløse toppen, ligger et lite stykke på vei inn veien som går i retning Bones og Polar Zoo. Opp lia går der traktorvei i retning Jørenskaret, på nordsiden av kraftledningen som er her. Denne veien er inntegnet på kartet.

Jeg parkerte bilen ved en avkjøring til en gård og fulgte veitrasèen opp lia. Oppe over skoggrensen flater det ut, og jeg fortsatte innover Jørenskaret, like nord for kraftledningen.

Et stykke på vei inn Jørenskaret, startet jeg å ta høyde oppover i retning skardet mellom massivets punkt 982 og massivets høyeste topp, som heller ikke er oppgitt med høyde på kartet.

Oppe av skardet fikk jeg fin utsikt over Øvre Slettbakkvatnet mens jeg rundet i retning sørøst, og herfra fulgte jeg ryggen opp til høyeste punkt. På turen opp her befant jeg meg på grensen til Setermoen skytefelt en stund, ettersom grensen følger langs denne toppen. LIVSFARE BLINDGJENGERE! – Mange av de skiltene å se, på rekke og rad bortover i dette området.

På toppen kunne jeg ikke se noen varde, og utsikten herfra var heller ikke av det beste jeg har opplevd. Snøhetta sees i sørøst, mens blant annet Spanstinden kan sees i retning vest-sørvest.

Føret var av det begredelige slaget på denne turen, men som en rask, liten topptur opp på de tusen, fungerte denne turen fint. Jeg besøkte toppen den 13. februar 2013, og totalt brukte jeg 3 timer på turen min. Turens lengde var på omlag 12 kilometer.

MassivSVKvernskVatn_01

Ved startstedet jeg valgte, omlag en kilometer fra krysset ved E6, i retning Bones.

MassivSVKvernskVatn_02

MassivSVKvernskVatn_03

I starten av scooterløypen som jeg fulgte opp bjørkelia, i retning Jørenskardet.

MassivSVKvernskVatn_04

Forsvaret har laget vei hele veien opp til Jørenskaret, videre gjennom Melhusskaret, og helt ut til Sørdalen.

MassivSVKvernskVatn_07

MassivSVKvernskVatn_09

Nesten oppe i skardet, med utsikt mot de to navnløse toppene på heholdsvis 982 og 1033 moh. 1033 som jeg besøkte, sees her såvidt bak i midten av bildet.

MassivSVKvernskVatn_10

Videre inn Jørenskardet, med Snøhetta midt i bildet.

MassivSVKvernskVatn_11

MassivSVKvernskVatn_12

MassivSVKvernskVatn_14

Tilbake ut Jørenskardet, med Spanstinden i bakgrunnen.

MassivSVKvernskVatn_15

Ferdig med skogen.

MassivSVKvernskVatn_16

MassivSVKvernskVatn_17

På vei mot skardet mellom 982 og 1033.

MassivSVKvernskVatn_18

MassivSVKvernskVatn_19

Melhusskaret og Snøhetta.

MassivSVKvernskVatn_20

Den navnløse 1033-toppen.

MassivSVKvernskVatn_21

På tur inn skardet mellom toppene.

MassivSVKvernskVatn_23

Oppe i skardet, med utsikt ned mot Øvre Slettbakkvatn.

MassivSVKvernskVatn_24

På tur i retning ryggen til 1033.

MassivSVKvernskVatn_26

Ryggen jeg fulgte opp.

MassivSVKvernskVatn_27

Utsikt nordover, med Hjerttinden aller lengst bak, i midten av bildet.

MassivSVKvernskVatn_28

Lifjellet og Erikfjellet, (1317 og 1438 moh.)

MassivSVKvernskVatn_29

Forsvarets skilter som advarer om skytefelt. Passet så klart på å aldri krysse linjen, i redsel for å bli skutt..

MassivSVKvernskVatn_30

Nokså nådeløst å være på tur i fjellene i Bardu..

MassivSVKvernskVatn_31

Siste metrene opp.

MassivSVKvernskVatn_33

Mot sørøst.

MassivSVKvernskVatn_34

Mot sørvest.

MassivSVKvernskVatn_36

På toppen av 1033, med utsikt mot vest.

MassivSVKvernskVatn_37

Utsikt mot øst, inn Melhusskaret.

MassivSVKvernskVatn_38

Utsikt mot nord.

MassivSVKvernskVatn_39

MassivSVKvernskVatn_40

982.

MassivSVKvernskVatn_42

På vei ned fra skardet mellom 1033 og 982.

MassivSVKvernskVatn_43

På vei ned mot Jørenskardet.

MassivSVKvernskVatn_44

MassivSVKvernskVatn_46

På vei ned fra Jørenskardet, med utsikt ned mot Lundlia og E6.

MassivSVKvernskVatn_47

En annen som også hadde vært på tur i området..

MassivSVKvernskVatn_48

Ruten jeg gikk.

MassivSVKvernskVatn_49

Startsted og topp merket med rødt.

Del denne artikkelen på sosiale medier:
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email