Mikkelifjellet 1027 moh

Del denne artikkelen på sosiale medier:
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Inne ved Rostadalen i Målselv kommune, mellom de mere ruvende og langt høyere toppene Isdalsfjella og Høglikka, ligger det slake og nokså anonyme Mikkelifjellet. Om en ønsker seg en topptur på ski, men ikke liker det bratt, er denne turen et ideelt alternativ. Med omlag 8 kilometer til toppen, fordelt på omlag 800 høydemeter, er det ikke særlig med nevneverdig bratt stigning på denne turen. Et relativt trygt valg av tur, selv på dager med stor snøskredfare.. Her er turbeskrivelsen fra turen min til Mikkelifjellet.

Jeg gikk denne turen på mine lette randoneeski, dette gikk forsåvidt greit, men strengt tatt er vel dette neppe turen for folk med tungt toppturutstyr! Om toppen har så særlig mange besøk, er vel også heller tvilsomt. En tur til Mikkelifjellet egner seg nok helt klart best som sommertur, eller for de som liker å ta seg en tur opp i høyden på fjellski, eller for den saks skyld, vanlige bortoverski..

Startstedet for en tur til Mikkelifjellet er ved Tverrelvmo, innerst i Rostadalen. Fra E6 ved Elverumskrysset fulgte jeg veien videre opp mot Rundhaugen og Skjold, før jeg fortsatte mot Holt. Etter å ha passert Holt tar en av og følger den ikke alt for imponerende veien inn Rostadalen. Ved Gamnes kjører en over broen og følger veien på andre siden, langs Rostaelva, til veis ende ved Tverrelvmo.

Fra parkeringen ved Tverrelvmo går der en trasé/sti, opp mot Rundingen. Et lite parti opp gjennom skogen er litt brattere enn resten av turen forøvrig, men oppe på ryggen mot Rundingen flater det ut, og en følger nå den slake stigningen videre opp mot knappe 600 moh.

Oppe på Rundingen flater nå terrenget helt ut, og en har nå noen flate, småkuperte kilometer fremfor seg på vei mot Lågdolpa. Etterhvert starter en på den slake stigningen opp fra Lågdolpa og videre opp ryggen, og til toppen av Mikkelifjellet.

På den flate toppen var det en liten snøhaug, (varde), og til tross for sin beskjedne høyde blant mange andre og høyere topper i området, var utsikten fra toppen ikke så verst. I nordøst ligger Isdalsfjella, mens en i øst kan se mot gigantiske Moskàngaisi. På andre siden av Rostadalen kunne jeg se Likkafjellet som jeg besøkte dagen i forveien, samt Høglikka som er høyeste topp på Likkamassivet.

Returen fra Mikkelifjellet ble en noe tung affære, tilbake de flate, småkuperte kilometrene, uten feller. Rettere sagt; det ble et blodslit uten like..! Men trim ble det iallefall, og likevel hadde jeg en fin dag i fjellet også denne gang.

Jeg var nede ved bilen igjen etter 4 timer på tur denne dagen, og totalt er denne turen på omlag 16 kilometer. Turen ble gått den 15. april 2012.

Gøy å ha vært på toppen av også dette fjellet, men toppen står nok ikke særlig høyt oppe på listen over besøkte topper, som jeg gjerne vil besøke igjen.. Så det spørs bare om ikke Mikkel, som jeg forøvrig ikke traff på under min tur hit, bare må få være i fred på Mikkelifjellet..

 

Mikkelifjellet_01

Klar for avmarsj ved Tverrelvmo, innerst i Rostadalen.

Mikkelifjellet_02

På tur innover langs Rostalva. Første del av turen gikk opp mot Rundingen, som sees bak og til høyre i bildet.

Mikkelifjellet_04

Bare å trakke seg spor opp gjennom skogen.

Mikkelifjellet_05

Mikkelifjellet_06

Her er jeg over første høyden, hvor bare siste rest av skog gjenstår.

Mikkelifjellet_09

Det ruvende Mikkelifjellet kommer til syne.. Nesten så en blir bergtatt..

Mikkelifjellet_10

Mikkelifjellet_11

Noen lange og flate kilometer, venter den som tar turen til Mikkelifjellet..

Mikkelifjellet_12

Tilbake i retning startstedet. Det var skispor å se så langt øye kunne rekke..

Mikkelifjellet_13

Opp “bakken” til Mikkelifjellet..

Mikkelifjellet_15

Oppe av “stigningen”, hvor bare et flatt, (da mener jeg et helt flatt) parti, gjenstår bort til høyeste punkt.

Mikkelifjellet_16

Mikkelifjellet_17

Etter en lang og særdeles slak “transportetappe”, kom endelig varden til syne.

Mikkelifjellet_18

Mikkelifjellet_22

Utsikt mot nordvest.

Mikkelifjellet_24

Undertegnede, med 1500-meters toppen Høglikka, bak.

Mikkelifjellet_25

Det ble med et par svinger, ja..

Mikkelifjellet_26

“Nedkjøringen” stoppet brått.. Her var det bare å stake i vei fra start, på den lange returen hjem..

Mikkelifjellet_27

Som fryktet kom angeren tidlig, etter å ha dratt av fellene på toppen. Det ble noen hundre meter med blodslit, kan en si..

Mikkelifjellet_28

Likkafjellet (1306 moh), som ble besøkt dagen i forveien. Ned derfra fikk jeg i motsetning til turen til Mikkelifjellet, stått på ski..

Mikkelifjellet_29

På vei ned av Rundingen.

Mikkelifjellet_30

Mikkelifjellet_31

Ruten jeg gikk.

Mikkelifjellet_32

Startsted og topp merket med rødt.

 

Del denne artikkelen på sosiale medier:
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email