Nupen 412 moh

Del denne artikkelen på sosiale medier:
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Kjører man et lite stykke utenfor Harstad by, i retning nordvest, kommer man til det kjente og meget populære stedet Nupen. Dette stedet er uoffisielt kåret til Norges mest romantiske plass, uten at jeg helt vet å oppgi sikre kilder i forhold til akkurat dette. At Nupen er flott er det i allefall liten tvil om, og har du ikke tidligere sett midnattsola herfra, er det virkelig på sin plass å ta turen ut hit. Til Nupen, eller Nupsneset som stedet egentlig heter, kommer det folk i hopetall for å nyte utsikt og midnattsol sene sommerkvelder. Fra parkeringen her går der sti opp til det lille “fjellet” bakenfor, som i realiteten og mere riktig, er Nupen. Med sine skarve 412 moh byr Nupen på utsikt som lett overgår selv enkelte tusenmeters-topper, i allefall om vi snakker om utsikten herfra – da spesielt i retning nord og nordvest. Her er turbeskrivelsen fra turen vår til Nupen.

Det mest vanlige startstedet for en tur opp på Nupen er ved parkeringen ved Nupsneset, eller stedet som vi vanligvis omtaler som Nupen. På andre siden av veien starter stien som følges opp gjennom skogen. Turen har tidligere vært med på “ti-på-topp” ved flere anledninger og er merket ved start. Det er også mulig å starte turen fra Skjærstad om man ønsker det. Selv gikk vi for korteste og enkleste vei, da vi tok turen en fin høstkveld i 2016.

Fra start bærer det oppover lia i moderat bratt terreng, hvor de første høydemetrene av turen er de klart bratteste. Etterhvert som en tar høyde flater terrenget ut videre, og siste halvdel av turen gås i slakt og svært lettgått terreng, langs en godt synlig og merket sti. På knappe 300 moh kan du stoppe opp ved et lite utsiktspunkt og nyte litt av den fabelaktige utsikten mot nordvest, før du tusler videre opp den siste biten som gjenstår til toppen.

Vel oppe ved toppvarden kan du nå signere i gjesteboka som finnes her, før du setter kursen tilbake og ned til startstedet igjen. Et tips kan jo være å ta turen opp for litt god trim og frisk luft, for så å gå ned i fjæra etter endt tur og fyre opp grillen? En fin combo dette! Beregn mellom 1-2 timer på turen opp og ned, alt etter egen form. For andre turer i samme kategori, område og med tilsvarende lettoppnåelig og fin utsikt, kan en tur til småtopper som Elgen, Storhornet, Litlehornet, Keipen, Høgfjellet eller Nontind, også anbefales.

TURDATA:

Turlengde: 5 kilometer

Høydemeter: 400

Tidsforbruk: 1 – 2 timer

Turdato for siste besøk: 23. september 2016

Idylliske omgivelser ved startstedet ved Nupen. I bildet sees Elgen som speiler seg i Kasfjorden.

Utsikt mot Andøya.

Ina med tomler opp før turstart.

I gang langs stien som er merket med “ti-på topp” skilt.

Ina har visst oppdaget noe interessant på grantreet;)

Opp turens bratteste parti.

Etter moderat stigning i starten av turen, slaker terrenget ut videre opp mot toppen.

Ina i fint driv langs den gode, merkede stien.

Merking også i trærne, gjør det temmelig komplisert å skulle rote seg vekk på tur opp;)

Ina måtte ha seg en liten pust i bakken. Utsikten er det ingenting å si på!

Når man har med seg barn på tur, er det viktig å gjøre turen på deres premisser. Det innbefatter så klart litt klatring i trærne;)

Vi er ferdige med skogen og i gang med siste etappe opp mot toppen.

Ferdig med stigningen og en siste sjarmøretappe bort til høyeste punkt gjenstår.

Toppvarden endelig i sikte;)

En fornøyd jente på toppvarden! Gjestebok finnes det så klart også her, sommerstid i allefall.

Fin kveldssol i vest.

Til å være en topp på stusselige 400 moh, er utsikten rett og slett imponerende! Særlig gjelder dette utsikten mot vest og mot nord.

Utsikt mot Kasfjord og videre i retning øst.

I gang med returen. Som en rask kveldstur eller som familietur med barn, er Nupen helt klart et flott og populært turmål.

Sola er i ferd med å takke for seg, mens en finfin kveldstur går mot slutten for far og datter..

Del denne artikkelen på sosiale medier:
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email