Reitetindan, sørøstre 1038 moh

Del denne artikkelen på sosiale medier:
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Lengst sør i Salangen kommune, ligger fjellryggen bestående av de flotte Reitetindan. Reitetindans punkt 1038, eller den sørøstre toppen om en vil, er et av flere punkt langs denne sinnsykt råe ryggen, som strekker seg fra Ånefinntinden i vest og til Reitetinden i øst. Fra toppen av sørøstre Reitetindan går det brutalt og heftig, rett ned i Lavangsfjorden, og herfra kan en virkelig kjenne suget. Å spasere langs toppryggen, på kanten av stupet, hvor der herfra går 1000 meter rett ned i fjorden, gir regelrett et aldri så lite adrenalinkick. Til Reitetindans punkt 1038 finnes der ingen form for merket trasè. Derimot kan de fleste greit komme seg opp på Reitetindans punkt 1077 litt lengre nordvest på fjellryggen, ettersom denne toppen har vært med på Salangen og Lavangens “30-trim”, og derfor har merket trasè til toppen.

Jeg hadde gleden av å få være med mannen som jakter enorme 666 topper over tusen meter i fylket sitt, på en utrolig flott tur innom tre topper i Salangen denne sommer-kvelden og natten. Sørøstre Reitetindan (1038) var den ene av toppene Kent-Hugo Norheim hadde på listen sin, (toppene må ha en primærfaktor på 100 eller mere for å regnes som selvstendig topp), mens Reitetinden (1260 moh) og Ånefinntinden (1089 moh), var de to andre toppene som ble besøkt av oss denne dagen.

Startstedet Håkavik i Salangen, er samme startstedet som vi valgte under et tidligere besøk vi hadde her ute, hvor turen da gikk til de to toppene Høgfjellet og Elveskardtindans nordøstre topp. Vi gikk turen den 2. august 2013. Fyldig turbeskrivelse, samt bilder fra denne flotte “trippelen” i Salangen, finner du her.

 

 

Del denne artikkelen på sosiale medier:
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email