Salvasskardfjellet, vestre topp 1336 moh

Del denne artikkelen på sosiale medier:
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Ved enden av Altevatn i Bardu kommune i Indre Troms, like sør for demningen, ligger Salvasskardfjellet – som er et massiv med flere topper og høyder. Mens massivet i nord har en høyde på 1120 meter over havet, finner en lengre sør på massivet den vestre og den østre toppen, på henholdsvis 1336 og 1310 moh. Eller for å være helt korrekt, så finnes der to punkt på Salvasskardfjellet som begge måler 1336 meter, noe som dermed førte til at jeg måtte innom begge disse punktene, før jeg meg sikkerhet kunne fastslå at jeg hadde vært på den vestre toppen. Mens det østligste av de to punktene med samme høyde var vardefritt, står det på det vestligste punktet av fjellet, en liten, skjør, og smal varde. Det så forøvrig ut som det lå rester etter en tidligere varde som må ha stått her, men denne så ut til å ha blitt ødelagt av vær og vind opp gjennom årene, ettersom den var rast fullstendig sammen da jeg besøkte toppen.

Jeg var først innom de to vestlige punktene til Salvasskardfjellet, før jeg fortsatte videre og innom den østre toppen, i min rundtur over og rundt fjellet, med start fra demningen ved Altevatn. Om en skal bedømme etter fasilitetene på toppene, var det helt klart den østlige toppen som utmerket seg positivt, hvor det her var en stor og flott varde på toppen.

Jeg besøkte de to toppene på Salvasskardfjellet i forbindelse med et lite helgebesøk på Altevasshytta, i september 2013, hvor jeg også besøkte 5 andre Bardu-topper i løpet av de to døgnene jeg var her. Turbeskrivelse fra turen min til Salvasskardfjellets to topper kan du lese her.

 

Del denne artikkelen på sosiale medier:
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email