Sølvfjellet 1290 moh

Del denne artikkelen på sosiale medier:
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
Toppen med det vakre navnet Sølvfjellet, grenser til kommunene Lavangen og Gratangen i Sør-Troms. Fjellet er nærmeste “nabo” til den mye mere kjente toppen Spanstinden, og kommer nok definitivt litt i skyggen av sin mer berømte og høyere “storebror” i nord-øst. Bortsett fra folk som “samler” på topper, tror jeg neppe Sølvfjellet har særlig mange besøk. Alle sammen går i stedet til naboen. Men om en vil ha med seg en svært enkel “bonustopp”, om en tar turen til Spanstinden en gang, kan en altså enkelt ta turen innom Sølvfjellet i samme slengen. Eller om en ønsker å kjøre pudder der hvor ingen andre har kjørt før en, (i motsetning til ned fra Spanstinden), kan en tur oppom Sølvfjellet anbefales. Om en bruker en time ekstra når en begge toppene i samme turen.

Selv kombinerte jeg disse to toppene under mitt første besøk til Spanstinden. Startstedet er det samme for begge toppene, nemlig ved Bukkemyra på Gratangsfjellet. Med start fra E6 er Sølvfjellet, (og Spanstinden), meget lett tilgjengelig. Turen til Spanstinden er på omlag 11-12 kilometer, mens en tur bare innom Sølvfjellet, er et par kilometer kortere.
Jeg besøkte Sølvfjellet første gang den 27. juni 2011. Totalt brukte jeg 3 timer og 30 minutter på turen min innom begge toppene. Turbeskrivelse, samt bilder fra turen min innom Søvfjellet og Spanstinden, kan du se her.
Senere har jeg også tatt turen opp på Sølvfjellet med ski. Siste besøk var den 4. mai 2015. I effektiv tid brukte jeg drøye 2 timer på turen totalt.
Del denne artikkelen på sosiale medier:
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email