Sørvikfjellet 607 moh

Del denne artikkelen på sosiale medier:
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Som navnet på fjellet kanskje skulle tilsi, ligger altså Sørvikfjellet i nærheten av Sørvik i Harstad kommune. Sørvikfjellet er en forholdsvis rask og enkel topp å bestige, og toppen kan nåes fra flere aktuelle startsted. Toppen og toppvarden på dette fjellet kan lett beskues av veifarende på tur over Nordvikmyra, langs riksvei 83 på vei til og fra Harstad. Her er turbeskrivelsen fra turen min til Sørvikfjellet.

Startstedet jeg valgte under mitt besøk til Sørvikfjellet, ligger et lite kvarters kjøretur unna Harstad sentrum. Ved Nordvikmyra tok jeg av i krysset til Kilbotn og fulgte veien videre et lite stykke til jeg kom til avkjøringen som går opp mot Kilkambanen. En kjører over brua som går over riksvei 83 og følger veien inn til idrettsbanen som ligger på andre siden. Her er uendelig med parkeringsmuligheter.

Fra start fulgte jeg veien og deler av lysløypa som går her, på vei inn mot Skarbekken og den forholdsvis tette skogen. Fant delvis sti/tråkk som jeg kunne følge opp gjennom gran -og bjørkeskogen, langs østsiden av Skarbekken. Opp her er det noe bratt, og det var til tider noe kronglete opp mellom de tette grantrærne som står her.

Oppe av bratta og over den tetteste skogen ble det likere å gå. Jeg passerte Skardhaugen før jeg tok fatt på ryggen opp mot punkt 538. Veien videre mot toppen er nokså selvforklarende og vanskelig å ta feil av. Her lå enda en god del snø da jeg gikk turen, på selveste nasjonaldagen, men stort sett var snøfeltene greie å følge.

Videre oppover fulgte jeg ryggene over de småkuperte høydene videre mot toppen. Etterhvert fant jeg brukbar sti jeg kunne følge innimellom snøfeltene.

Etter halvannen time sto jeg ved varden på toppen av Sørvikfjellet. Ettersom denne dagen var av det noe spesielle slaget, hadde den besøkende selvsagt båret med seg et flagg i fargene rødt, hvitt og blått. Takket være liten kuling på toppen, var det flotte forhold for “flaggheising” i varden, og dermed var det bare å rope tre ganger hurra!

Fra toppen har en fin utsikt, og en kan se blant annet Narvikfjell, Skånland -og Gratangsfjell i hopetall, en rekke av de mange og flotte Kvæfjord-fjellene, samt Grytøya og Senja.

Etter å ha sett flagget stå praktfullt og flott, rett ut i vinden, samt nytt utsikten en stund, satte jeg i gang med returen. Hjemme hos min kjære mor og far ventet nemlig mors herlige lapskaus, som tradisjonen tro på en 17. mai. I det jeg satte i gang å gå, kunne jeg til min store glede registrere en annen person på vei bort mot toppen. Dette mennesket kom opp fra andre siden og har sannsynligvis startet fra Sørvik, noe som sikkert er et vel så bra startsted.

Jeg fulgte samme vei ned som opp, og etter en tur i greit 17.mai-tempo, var jeg nede ved bilen igjen etter 3 timer, hvor en halvtime av tiden ble tilbrakt på toppen. Totalt er turen på omlag 8-9 kilomter.

Sorvikfjellet01

Sørvikfjellet og Nattmålsnuten, sett fra startstedet.

Sorvikfjellet02

God plass til å parkere bilen ved startstedet.

Sorvikfjellet03

Fra parkeringen har en god traktorvei å følge.

Sorvikfjellet04

Jeg fulgte traktorveien et stykke, før jeg siktet meg inn mot granskogen til venstre i bildet, og skardet mellom Sørvikfjellet og Nattmålsnuten.

Sorvikfjellet05

Traktorveien fungerer vel som en lysløype også, vinterstid, når jeg tenker etter.

Sorvikfjellet08

Sorvikfjellet09

Her fant jeg noe som lignet en sti opp gjennom granskogen, og smettet meg derfor inn i det ukjente.

Sorvikfjellet10

Stien ble det etterhvert så som så med, vil vel heller betegne etappen opp gjennom skogen som rene jungelvandringen.

Sorvikfjellet11

En smule uoversiktlig en stund her..

Sorvikfjellet12

Ikke noe drømmeforhold å ferdes i på tur.

Sorvikfjellet13

Men det ble i allefall (litt) likere etterhvert.

Sorvikfjellet14

Sorvikfjellet16

Toppen av Sørvikfjellet, lengst til venstre i bildet.

Sorvikfjellet17

Nesten oppe i Storskaret, etter å ha fulgt østsiden av Skarbekken opp gjennom den forholdsvis tette og nokså kronglete granskogen.

Sorvikfjellet18

I skardet.

Sorvikfjellet19

Klar for etappen opp første del av ryggen.

Sorvikfjellet20

Oppe av første stigning, herfra følger en bare ryggen videre i retning sørøst.

Sorvikfjellet21

Toppen, til venstre i bildet.

Sorvikfjellet22

En liten varde langs leia.

Sorvikfjellet23

Utsikt ned mot startstedet og ut Vågsfjorden.

Sorvikfjellet24

Toppen.

Sorvikfjellet26

Sorvikfjellet27

På vei mot toppen traff jeg sporadisk på stien som går her, de plassene hvor snøen hadde tint bort.

Sorvikfjellet28

Sorvikfjellet29

Som seg hør og bør en 17. mai, var flagget selvsagt heist i anledningen.

Sorvikfjellet30

Sorvikfjellet31

Utsikt mot øst.

Sorvikfjellet32

Utsikt mot sør. Sætertinden sees her midt i bildet.

Sorvikfjellet33

Utsikt mot sørvest.

Sorvikfjellet34

Mot vest.

Sorvikfjellet35

Mot nord. Her sees Grytøya bak i midten av bildet.

Sorvikfjellet36

Senjaland i det fjerne.

Sorvikfjellet37

Sorvikfjellet38

Klar for retur. Her tilbake mot Nattmålsnuten.

Sorvikfjellet41

Sorvikfjellet42

Sur vind på toppen var til å leve med, så lenge denne herligheten viste seg frem som den gjorde.

Sorvikfjellet43

Tilbake mot toppen. Her fikk jeg øye på en annen 17.mai-vandrer på vei ned fra toppen. Han eller hun hadde nok sikkert gått opp fra andre siden, kan jeg tenke meg.

Sorvikfjellet44

Den vandrene turgåer..

Sorvikfjellet45

På vei ned mot skardet.

Sorvikfjellet46

Nattmålsnuten.

Sorvikfjellet48

Klar for den noe mindre fine etappen gjennom skogen.

Sorvikfjellet50

Sorvikfjellet51

En smule knotete kan en si..

Sorvikfjellet52

Men endelig så en lyset igjen..

Sorvikfjellet53

Sorvikfjellet54

17.mai marsjen går mot slutten.

Sorvikfjellet55

Favoritt-drikken min på tur.

Sorvikfjellet57

Ruten jeg gikk.

Sorvikfjellet58

Startsted og topp merket med rødt.

Del denne artikkelen på sosiale medier:
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email